Navarcles iniciarà la construcció de la rotonda de la carretera de Talamanca, a l'alçada del parc de Marcel·lí Monrós, a principi del mes vinent. Es tracta d'una obra "important", assegura l'alcalde, Llorenç Ferrer, ja que està pensada per solucionar un punt força conflictiu, on s'entrecreuen vehicles i vianants que van i vénen de la carretera de Talamanca fins a quatre possibles carrers més.

Ferrer ha destacat que l'obra, que aquest diari ja va avançar i detallar l'agost del 2014, "només costarà 32.000 euros a l'Ajuntament" tot i tenir un preu molt més elevat de sortida, de 440.000 euros. Ferrer ha detallat que hi va haver deu empreses que es van presentar al concurs públic i que el va gua- nyar la constructora Grup Mas, que va oferir una reducció substancial per fer l'obra rebaixant el 35% el preu de sortida. Aquest fet va suposar que el projecte passés ja de 440.000 a 286.000 euros, una xifra a la qual encara s'havia de restar la part que paga la Diputació de Barcelona, que és la titular de la carretera de Talamanca. L'organisme provincial hi ha abocat un total de 254.000 euros "i, per tant, l'Ajuntament només n'hi haurà de posar 32.000", dedueix Ferrer.

La rotonda ha d'ajudar a pacificar i endreçar el trànsit d'una zona molt utilitzada pels vehicles, ja que es tracta de la carretera que abraça i dóna la volta al nucli antic. Ferrer ha avançat que les obres duraran "uns tres mesos" i que no es preveu que la carretera quedi tallada al trànsit: "les empreses que es van presentar al concurs havien d'entregar un pla de mobilitat, dir com farien l'obra", explica Ferrer, que afegeix que l'empresa que ha guanyat assegura "que es podrà circular de manera continuada" per la zona mentre durin les obres.