El Bages és un dels territoris amb més llicències de ràdio de Catalunya, però cap compta amb professionals i totes tiren endavant gràcies a l'esforç de voluntaris. Ara, amb el nom d'Ona Bages, neix una nova ràdio que vol professionalitzar el sector radiofònic bagenc amb informació de qualitat i de proximitat elaborada per periodistes. Ona Bages sorgeix de l'aliança de quatre emissores municipals -Santpedor, Sallent, Sant Fruitós i Santa Maria d'Oló-, però està oberta a qualsevol altra de les nou antenes que hi ha a la comarca. La nova ràdio començarà a emetre el proper 18 d'abril amb una hora d'informació local cada diumenge i càpsules informatives durant la setmana.

Ona Bages neix de la mà de diversos voluntaris que durant anys han col·laborat amb ràdios municipals de la comarca i que han vist com, amb el pas del temps, aquestes emissores han passat a ser un espai de lleure sense capacitat econòmica per tenir professionals dedicats a l'elaboració de notícies i remunerats per fer-ho.

La nova ràdio sorgeix en format de cooperativa i, de moment, alia les antenes de Sallent (107.6 FM), Sant Fruitós (107.5 FM), Santpedor (90.0 FM) i Santa Maria d'Oló (107.2 FM), però la plataforma s'ofereix a tots els ajuntaments de la comarca i està oberta a qualsevol de les nou emissores municipals que actualment hi ha al Bages. L'objectiu, per tant, és esdevenir un referent comunicatiu i també laboral en el sentit que tots els periodistes que hi treballin estaran remunerats.

Pel que fa als continguts, el president de la cooperativa Ona Bages, Marc Martínez Amat, ha explicat que cada ràdio emetrà informació de qualitat del seu municipi i compartirà continguts amb la resta d'emissores. Així, emetrà una hora d'informació local cada diumenge i càpsules informatives durant la setmana. A més, tindrà espais musicals dedicats a grups de la comarca.

Martínez Amat s'ha mostrat obert a la incorporació de qualsevol de les nou ràdios municipals que actualment emeten al Bages i ha explicat que, de fet, es treballarà igualment de manera conjunta amb programes especials. En aquest sentit, ja es va fer una prova amb la consulta del Moianès amb un debat entre els diputats David Bonvehí i Dionís Guiteras sobre els pros i contres d'esdevenir comarca i un programa especial el mateix dia del procés participatiu.