Protecció Civil de la Generalitat posarà a prova demà les sirenes per alertar d'un accident químic en 37 municipis catalans adscrits al Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat, entre els quals hi ha Castellgalí i també Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera i Martorell.

L'exercici començarà al voltant de les deu del matí al sector del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Bages, i finalitzarà amb una darrera prova a la Val d'Aran, al voltant de tres quarts d'una del migdia. El so serà perceptible en una àrea aproximada de 137 quilòmetres quadrats. L'exercici, que es fa dos cops l'any, anirà acompanyat d'una campanya informativa per alertar els municipis, i també hi participaran 5.000 alumnes i professors de centres educatius de 8 pobles.

El simulacre ha de servir per comprovar el funcionament de les sirenes i familiaritzar la ciutadania amb el so d'avís químic. L'alarma consta de tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Quan l'exercici hagi acabat, se sentirà el so final d'alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

En cas d'accident químic, la mesura de protecció més segura és confinar-se a l'edifici més proper i quedar-s'hi fins a la finalització de l'avís, tancant portes i finestres.