L'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages preveu posar en marxa l'escola de paracaigudisme el proper 1 de maig, i a partir d'aquí ja funcionarà de forma regular, de moment només els caps de setmana. Els seus promotors, Airpirineus i SkyDiveBCN, han ultimat els permisos amb l'Ajuntament per fer una mínima adequació de les instal·lacions que permeti deixar-les a punt per desenvolupar-hi les primeres activitats d'aquí a un parell de setmanes si hi ha prou inscripcions.

L'escola oferirà tot tipus de salts, però tindrà un pes significatiu el negoci del tàndem, pensat per a gent sense experiència que es vulgui iniciar en la pràctica del paracaigudisme com a activitat de lleure, si bé també es faran cursos més intensius per a persones que vulguin perfeccionar la tècnica amb salts individuals.

De moment, la idea és obrir només els caps de setmana i especialment als matins, però si hi ha prou reserves més endavant no es descarta obrir de dijous a diumenge, o fins i tot en dies i horari concertats si algun grup ho demana, segons ha explicat el gerent de SkyDiveBCN, Hernán Altamore, que apunta la conveniència de fer les reserves amb antelació, a través de la pàgina web www.saltamos.es. Per ara, encara hi figura com a seu i centre d'activitat l'aeròdrom que aquests mateixos promotors tenen a Alp, però la idea és traslladar-se a Sant Fruitós a partir del maig i instal·lar-s'hi de forma definitiva.

Quinze dies de posada a punt

Els promotors de l'aeròdrom preveuen uns mínims preparatius a les instal·lacions al camp de vol de cara a l'inici de l'activitat el maig, i que s'aniran completant posteriorment.

De fet, la pista ja està condicionada perquè s'ha anat fent un manteniment, s'ha preparat el terreny, i s'han pintat les línies, però també es preveu fer una petita ampliació de l'hangar que actualment ja hi ha al camp de vol de Sant Fruitós, per guardar-hi els paracaigudes i adaptar-hi una recepció per als clients. L'avioneta, que ara es guarda a Alp, possiblement es guardaria durant un temps a Sabadell. També es vol arreglar el camí d'accés a l'aeròdrom i senyalitzar-lo, i hi ha la intenció de traslladar a Sant Fruitós les casetes amb entarimat de fusta per seure que hi ha a l'aeròdrom d'Alp, i adequar un petit bar.

Aquest conjunt d'obres es poden fer després que la Comissió Territorial d'Urbanisme donés, ara fa unes setmanes, el vistiplau definitiu al projecte d'adequació de les instal·lacions, del qual ja es va fer ressò aquest diari.