Aquest divendres 17 d´abril a les 20.30 hores, la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages acollirà la presentació del llibre "Sant Benet de Bages: Arquitectura, art i patrimoni", escrit per Josep Mª Esquius. Qui va ser director tècnic de les obres de restauració del Monestir de Sant Benet de Bages, explica en aquest llibre tot el camí seguit per restaurar el monestir per l´encàrrec de la Fundació Caixa Manresa.

Catorze anys després de l´inici d´aquelles obres, l´arquitecte disposa en aquest llibre una recopilació de documents inèdits, reconstruint el procés viscut, al mateix temps que mostra els secrets que guarden els carreus del murs d´aquest monestir mil·lenari. Redescobrir de primera mà tots els passos de la restauració del monestir i tots els descobriments que van fer en ella és el gran interès que té aquesta obra i el seu valor afegit per a les generacions futures.

El llibre és el resultat d´un acord entre l´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l´arquitecte a través del qual l´autor, Josep Maria Esquius, ha elaborat el llibre sense cap compensació econòmica, cedint al consistori el material utilitzat per la seva redacció. Per la seva banda, l´Ajuntament ha assumit el cost de la seva edició i impressió.