ERC tindrà més llistes que fa 4 anys al Bages, al Moianès i al Berguedà. En aquest cas, presentarà 19 llistes pròpies o associades o coalitzades vers les 11 del 2011, i això suposa un rècord històric per a la formació a la comarca.

Al Bages guanya Sant Salvador de Guardiola, Castellbell i Castellnou, i al Moianès, Calders. En canvi, continua costant a pobles petits com Aguilar de Segarra o Rajadell, "on hi ha hagut contactes però no prou madurs", diu el president comarcal del partit, Lluís Oliveras, i a Castellfollit del Boix, "on són gent nostra però volen anar d'independents".

De fet, en bona part seran llistes associades a independents, com és el cas d'AraMoià, o els casos de Sant Mateu, Calders, Monistrol de Calders, o Sant Feliu (on ERC s'assegura l'alcaldia perquè és l'únic partit que es presenta).

Al Solsonès, ERC repetirà llista als mateixos 12 municipis que fa 4 anys; tots tret de Guixers, Castellar i la Coma. L'alcaldable de Solsona, David Rodríguez, admet que "als pobles petits costa implicar-se", però el partit està satisfet per mantenir-se en el rècord de 12.