Dijous va tenir lloc la presentació de la candidatura d´Esquerra Republicana de Catalunya a Súria al teatre del Foment Cultural, amb la presència de Ferran Estruch, alcalde de Cardona, i davant un centenar d'assistents.

La presidenta de la secció local, Elvira Balaguer, va obrir l´acte recordant "que les eleccions municipals són les eleccions més properes, les més nostrades, ja que et permet votar persones que coneixem, amb qui podem comentar, debatre i compartir temes". Balaguer va explicar també que l´eslògan que han triat - Des de Súria per un nou País - sintetitza "la voluntat de treballar des de Súria i per a Súria amb la mirada posada en la millora del nostre poble i de la nostra societat, seguint els anhels republicans de justícia i solidaritat".

Tot seguit Àngel López, l´actual representant a l´ajuntament durant dues legislatures, va explicar la feina i l´estreta col·laboració que havia rebut de les entitats associatives, esportives i la bona sintonia amb el jovent que han presidit la seva tasca durant aquest temps.

Va passar el relleu a l´alcaldable Jordi Sala i Santcliments, qui va apostar per "per vetllar perquè les coses es facin ben fetes, fer i exigir la màxima transparència i ajudar en aquests moments de dificultats a empreses i emprenedors". També va explicar que "els suriencs hauríem de saber vendre millor el nostre poble i atraure més turisme; es va comprometre a treballar per les entitats, perquè no estiguin sotmeses a la inacceptable fiscalització que imposa el govern central" i va dir que "cal una oposició total, educada però tossuda davant d´aquest tema".

Sala va recordar que "en les properes eleccions municipals, no només som cridats a decidir com volem que sigui el nostre municipi, també hem de construir el nou país, la República catalana, des de cada poble". Va expressat el desig que "Nosaltres, volem governar i governarem. Però no volem tenir poder. Ni el volem tenir ni el tindrem. El poder el teniu vosaltres, la gent. Nosaltres tenim moltes idees i molts projectes propis. Volem treballar en positiu, amb humilitat, amb il·lusió i amb energia".

Per la seva banda, l´alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va detallar la tasca de servei a la gent del poble, des de l´honradesa i la transparència quan s´és a l´ajuntament. Va fer una similitud entre els dos pobles miners per l´afany de treballar pel poble, amb una llista renovadora com van presentar a Cardona fa quatre anys, i va expressar el seu desig que la de Súria, amb persones noves i molt arrelades al teixit associatiu, doni els mateixos fruits.

Després de la presentació hi va haver un participatiu pa amb tomàquet, on la gent va aprofitar per intercanviar opinions amb la gent de la candidatura.