La CUP de Sallent assegura que Sallent té un de cada quatre habitatges buits i critica obertament que en els darrers anys "no s'hagin impulsat polítiques per revertir la situació". La formació xifra en "més de 675" el nombre d'habitatges desocupats.

Segons ha comptabilitzat el grup, que és a l'oposició amb un regidor, Sallent ha perdut 349 habitants "en només sis anys". Diuen que el municipi "perd població de forma continuada i cada cop hi ha menys joves". Per a la CUP, "créixer en habitants no ha estat mai l'objectiu, però la pèrdua constant de població ens aboca a un poble ple de cases abandonades i comerços tancats".

La formació raona que "probablement les causes són variades", però assegura que "cal destacar-ne dos factors, a banda de la nul·la política econòmica". Al seu entendre, hi ha ajudat el fet que "Sallent no disposi de cap política, ni pla, d'habitatge", un fet que ha donat "com a resultat que un de cada quatre habitatges estigui buit". També apunta a "la falta d'un pla de joventut", que fa que "els joves marxin del municipi". En aquest punt, la CUP afirma que "no hi ha hagut cap interès per saber per què marxen els joves. No se'ls ha facilitat l'accés a un habitatge, ni se'ls ha fet partícips de la política municipal i de les decisions preses", diuen.