Un grup de joves que s'han organitzat amb el nom de l'Ateneu Popular Ca la Teia ocupen des d'ahir al matí i de forma indefinida un edifici abandonat del carrer Convent de Santpedor. El volen rehabilitar i convertir-lo "en un espai per a les entitats i el poble" que es pugui autogestionar.

Es tracta d'un immoble amb baixos i primera planta que, segons els mateixos okupes, està abandonat des del 2002. Havia estat una antiga botiga d'animals i productes zoològics, i al tancar, hauria passat a mans de la immobiliària Corriola, ara en fallida, de manera que l'edifici estaria sotmès a un concurs de creditors i pendent de subhasta.

Els joves, que no han volgut explicar exactament quants okupes són, s'han fet ara amb aquest edifici com a resposta a la demanda d'un ateneu per a entitats que fa temps que reivindiquen. Diuen que fins ara l'Ajuntament no els ha donat una resposta satisfactòria, de manera que "hem optat per la via de l'ocupació, que entenem que és una opció perfectament legitimada", explicava ahir un dels portaveus del col·lectiu, que no es va voler identificar.

Els joves actuen com a assemblea i no pas en nom de cap entitat, per bé que alguns d'ells mantenen vincles a títol individual amb algunes de les entitats que han estat reivindicant un ateneu a l'Ajuntament, com l'Esplai Geps, l'assemblea de joves El Graner, Santpedor Art i Creació (SAC), o el Cercle Artístic.