L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha posat en marxa les obres de construcció de la rotonda d'accés al nucli urbà pel nord i a la zona esportiva. Es preveu que els treballs s'allarguin durant uns quatre mesos.

Les obres van començar ahir amb les tasques de senyalització, i en els propers dies ja es procedirà al moviment de terres. El resultat ha de ser una única rotonda tancada i de dos carrils a la confluència entre la carretera de Calaf (la BV-008), la zona esportiva, i els carrers de Montserrat Roig, Montcunill i de Sant Mateu, que són els que donen entrada cap a l'interior del nucli urbà. D'aquesta manera, se substituirà la semirotonda i el cúmul d'illetes elevades amb què ara es distribueix el trànsit en aquest espai, i que separen els dos carrils. Només es mantindran just abans d'accedir a la rotonda, on també es facilitarà el creuament a peu mitjançant passos de vianants en cada una de les quatre cruïlles.

Tot plegat, ha de permetre millorar la seguretat tant per als vehicles com per als vianants, en una zona molt transitada i on de tant en tant es registren algunes topades. És justament aquesta situació el que va portar, temps enrere, a preveure una intervenció a la zona que hi millorés la circulació. L'Ajuntament va signar un conveni amb la Diputació de Barcelona (que és el titular de la carretera de Calaf), pel qual seria la mateixa Diputació qui redactaria el projecte i assumiria la pràctica totalitat del cost de les obres. Es van licitar per uns 300.000 euros, i finalment s'han pogut adjudicar per 235.000 euros, la qual cosa permetrà que la Diputació en pugui assumir la totalitat de l'import.