Els propietaris de l'antic complex fabril Bertrand i Serra de Sant Fruitós, un dels vestigis de l'època en què el tèxtil era motor econòmic del poble i la comarca, han començat a enderrocar-ne la major part de les instal·lacions, que ocupen una illa de més de 7.000 metres quadrats al mig del nucli urbà.

D'aquesta manera, U-Plan SA -empresa propietària- fa efectiu el compromís que va adquirir amb l'Ajuntament en el conveni pactat entre totes dues parts sobre la base del qual la Comissió d'Urbanisme va aprovar el novembre una modificació dels usos vigents fins a aquell moment -eren industrials- en residencials privats (edificables) i en espais d'aprofitament públic.

En aquell acord es fixava que, passats sis mesos de la publicació de l'aprovació definitiva del canvi, el propietari hauria d'haver enderrocat tot el que és la part de cessió pública, ja que el solar era ple d'antigues edificacions de la fàbrica i fins ara estava delimitat amb un tanca d'obra, que també ha d'anar majoritàriament a terra, de manera que el sector ja quedi obert.

De l'antic recinte se'n deixaran tres elements permanents "com a record" patrimonial i històric del que havia estat aquesta fàbrica, segons ha detallat l'alcalde fruitosenc, Joan Carles Batanés. D'una banda, la que era la porta per a l'entrada de camions, i un petit tram de muralla a banda i banda, a la confluència de l'avinguda Bertrand i Serra amb el carrer Jaume Balmes. De l'altra, la petita porta -també amb un petit tram de muralla a cada costat- per on entraven els treballadors.

La tercera peça que es preservarà és la que corresponia a la nau dels vestidors -uns 15 metres-, adossada a la residència d'avis i que és la que presentava un millor estat de conservació. També es deixarà un altre tram del mur que delimitava el complex, però en aquest cas temporalment i per motius de seguretat, en una zona on hi ha un desnivell accentuat entre el carrer i el solar.