Un tram de 600 metres de la C-55 entre Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar serà el següent on la Generalitat intervindrà per intentar millorar la seguretat de la via i reduir-hi la sinistralitat. En aquesta ocasió, el departament de Territori i Sostenibilitat preveu la millora del ferm i en el reforç de la separació entre els dos sentits de la circulació mitjançant la implementació d´un zebrat central. Els treballs, que ja han sortit a licitació, tindran un cost de 291.000 euros, s´executaran la tardor vinent i tindran una durada d´un mes.

El tram on s´actuarà concretament és al nord del nucli de Monistrol de Montserrat (enllaç amb el polígon del Tortuguer) i l´enllaç amb la carretera C-58. Es duran a terme les millores següents:

-Separació dels dos sentits de circulació mitjançant un zebrat central d'amplada variable, amb pintura sonora, elements retorreflectants tipus "ulls de gat" i fites verticals (balises cilíndriques de material plàstic), al llarg d´uns 550 metres

-Escurçament del carril per a vehicles lents existent en sentit Manresa, en uns 550 metres, de manera que el seu final no coincideixi amb la maniobra d'incorporació dels vehicles des de l'accés del polígon del Tortuguer en sentit Manresa, tot evitant el creuament de trajectòries. Així, la via lenta existent en sentit cap a Manresa s´acabarà poc després de la rotonda a diferent nivell de l´enllaç d´accés al polígon.

-De manera similar, es reduirà de dos carrils a un en el tronc sentit Barcelona, i es crearà un carril de trenat per a la canalització dels moviments dels vehicles provinents de la C-58 i dels que surten cap a l'enllaç del Tortuguer.

-Formació d´una nova capa de ferm per augmentar l'adherència dels vehicles en un revolt.

-Eliminació d´un canvi de sentit a l´altura del quilòmetre 15,700 i senyalització per adreçar els conductors que l´efectuïn, d'una manera més segura, a I'accés del polígon del Tortuguer

-Adaptació de la senyalització vertical i d'orientació a la nova configuració del tram

-Tasques complementàries al ferm, la senyalització, l´abalisament i les barreres de seguretat.