El Consell Comarcal del Bages ha presentat dos fulletons que inclouen un total de 94 propostes turístiques amb l'objectiu de donar "una imatge conjunta de la comarca" i també potenciar les visites "de llarga durada". El conseller de Turisme en funcions, Joan Vinyes, ha explicat que les propostes es classifiquen en culturals o actives perquè el turisme cada vegada "és més selectiu". Vinyes també ha destacat que els darrers mesos "han incrementat els visitants de França i del nord d'Europa" i que "els que hi han estat una vegada, tendeixen a repetir". Aquest dimecres s'han presentat les propostes amb una visita a la Cova de Sant Ignasi de Manresa, una de les activitats que ofereix el programa.

Les propostes que ofereix la comarca del Bages s'han presentat a la Cova de Sant Ignasi de Manresa, un dels punts d'interès que inclou l'oferta turística. Vinyes ha destacat que "gairebé tots els municipis han posat les seves propostes a l'abast de la comarca" i que s'ha mirat, sobretot, que "tinguin continuïtat en el temps". L'oferta està dividida en dos fulletons que distingeixen les activitats culturals de les que són més actives, com les passejades en bicicleta, a cavall o les excursions per la muntanya. Cada una de les activitats també inclou informació complementària per indicar, per exemple, si es tracta d'una proposta familiar o si té un cost.

Vinyes ha explicat que l'oferta de la comarca del Bages "no té res a envejar a la d'altres indrets de Catalunya" i ha destacat que, segons les dades de Setmana Santa, "ha augmentat el nombre de visitants del país" i també d'altres indrets europeus. "Aquests fulletons faran que les visites siguin de més llarga durada perquè és una oferta d'activitats important", ha afegit Vinyes. Entre les propostes hi podem trobar vols en ultralleuger, rutes guiades per espais naturals i medievals o visites a museus i tallers familiars. Els fulletons inclouen activitats del Moianès perquè la proposta estava preparada mesos abans que la nova comarca fos una realitat. "El mapa estarà actualitzat en properes edicions", ha explicat Vinyes.

El Georparc proposa pedalar entre vinyes

'Pedalant entre vinyes del Bages' és una nova proposta que ofereix el GeoParc de la Catalunya Central i que també s'ha presentat aquest dimecres. Vinyes ha destacat que aquesta iniciativa permet "conèixer la història de la comarca a través del patrimoni del vi". Hi ha dues modalitats diferents depenent de la durada de l'activitat. La proposta que dura dos dies recorre en bicicleta les barraques de pedra seca i les tines de vi a peu de vinya de l'entorn de Manresa, Artés, Horta d'Avinyó i Sant Fruitós de Bages, mentre que si l'activitat dura quatre dies, el recorregut s'amplia cap a Sallent i Salelles. "La comarca del Bages durant el segle XIX era la més potent en producció de vi de tot Catalunya i això va donar un patrimoni únic", ha explicat Vinyes.