La família de Pere Casaldàliga i els seus col·laboradors més íntims a Catalunya i l'estat van rebre ahir desenes de trucades preocupant-se per un suposat empitjorament del ja dèbil estat de salut del bisbe, fill de Balsareny. Uns tuits que feien pensar en les hores finals del bisbe, un article de sor Lucía Caram referint-se a aquest adéu, van revolucionar les xarxes socials. El bisbe, però, "està bé", viu delicadament amb el seu Parkinson i la seva avançada edat, 88 anys, lligat al poble brasilers i als indígenes de la diòcesis de São Félix do Araguaia, però en els darrers dies no ha empitjorat de manera especial la seva salut, segons van explicar ahir fonts familiars a aquest diari.

"El Pere [com se'l coneix col·loquialment] està tranquil, alegre, lúcid", i amb les limitacions de mobilitat, i en certs moments de parla, que li causa el Parkinson", indicaven ahir les mateixes fonts.

La família ha mantingut contacte els dos últims dies amb el bisbe. Dilluns hi van parlar per felicitar-lo en el dia del seu sant, i ahir, hi van tornar per comentar l'enrenou. I el bisbe s'ho va agafar amb humor, segons ha explicat la família.

Els col·laborados més estrets del bisbe explicaven ahir que Pere Casaldàliga està ben atès, amb tres infermeres i una vida ordenada que ha fet que "el meu amic Parkison" [com en parla ell mateix] hagi avançant en el seu cos de 88 anys, però lentament. Fa un mes, el bisbe va tenir problemes per un inoportú grip, però se n'ha recuperat i "va seguint la seva caminada", indicava ahir la seva família. El mes d'agost, una de les nebodes del bisbe té previst anar-lo a veure a São Félix.