Després que l'any passat la proclamació dels nous representants del pubillatge de Súria es fes al parc municipal Macary i Viader, enguany ha retornat al seu escenari tradicional, la plaça de Sant Joan. La nova pubilla i el nou hereu de la vila són Natàlia Pérez i Guix i Francesc Auguets i Gubianes, i la nova dama d'honor és Míriam Batanero i Casado.

La renovació del pubillatge, que va reunir pubilles, hereus i dames d'honor dels barris i entitats de la vila i de nombrosos municipis i comarques d'arreu del país, és un dels actes destacats del primer cap de setmana de la festa major surienca. Els nous representants prenen el relleu de Montserrat Albacete i Burgueño, Àlex Manubens i Juncadella, Cristina Galera i Rodergas i Tània Moreno i Jódar.

La proclamació va anar acompanyada per l'espectacle de circ A caldo!, de l'Associació de Circ del Bages La Crica. Després, el pla de la Font va ser l'escenari d'un concert del grup surienc King Size. Altres actes del cap de setmana han estat el 48è concurs de pintura ràpida, activitats per a infants i un assaig casteller a la plaça.