300.000 euros per crear nous llocs de treball al Bages per a usuaris dels serveis socials

El Consell Comarcal preveu donar feina a unes seixanta persones durant un mínim de sis mesos

07.07.2015 | 18:19

El Consell Comarcal del Bages ha posat en marxa un nou projecte per a l'ocupació social, el Rubik. En total, es destinaran poc més de 300.000 euros en ajuts a les empreses del territori que donin feina a persones usuàries dels serveis socials i que es trobin en situació d'atur. Es preveu la creació d'una seixantena de llocs de treball a la comarca durant un mínim de sis mesos. Segons ha explicat Joan Vinyes, conseller de l'Àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal, l'objectiu era "mirar com podíem ajudar la comarca més enllà de cobrir les urgències bàsiques, que ja tenen una partida específica". Per això, ha dit, "hem volgut ajudar un dels focus més dramàtics de la comarca, l'atur".

Els objectius del projecte Rubik són incentivar econòmicament les empreses perquè contractin persones en situació de vulnerabilitat social, crear nous llocs de treball i empoderar les persones en el seu procés d'autonomia econòmica i autoestima personal. Així ho ha explicat aquest dimarts Joan Vinyes durant la roda de premsa de presentació del projecte Rubik, que té una dotació de 300.000 euros i està previst que les contractacions es duguin a terme a partir del 2016.

Les bases de la convocatòria s'estan acabant de redactar i està previst que durant el darrer trimestre d'enguany el personal de serveis socials dels municipis del Bages elaborin la borsa de treball per oferir a les empreses. En total, es preveu la creació d'uns seixanta llocs de treball i el Consell Comarcal vetllarà perquè "siguin llocs de treball per ampliar la plantilla i que no es puguin utilitzar per cobrir llocs ja existents". Les empreses que s'hi adhereixin rebran ajuts d'entre 3.000 i 5.000 euros per fer front a un percentatge de la despesa del sou i de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

L'actuació al Via Augusta, connector del sector nord, és la de més volum del pressupost d'enguany

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

Enllaços recomanats: Premis cinema