El Consell Comarcal del Bages ha posat en marxa un nou projecte per a l'ocupació social, el Rubik. En total, es destinaran poc més de 300.000 euros en ajuts a les empreses del territori que donin feina a persones usuàries dels serveis socials i que es trobin en situació d'atur. Es preveu la creació d'una seixantena de llocs de treball a la comarca durant un mínim de sis mesos. Segons ha explicat Joan Vinyes, conseller de l'Àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal, l'objectiu era "mirar com podíem ajudar la comarca més enllà de cobrir les urgències bàsiques, que ja tenen una partida específica". Per això, ha dit, "hem volgut ajudar un dels focus més dramàtics de la comarca, l'atur".

Els objectius del projecte Rubik són incentivar econòmicament les empreses perquè contractin persones en situació de vulnerabilitat social, crear nous llocs de treball i empoderar les persones en el seu procés d'autonomia econòmica i autoestima personal. Així ho ha explicat aquest dimarts Joan Vinyes durant la roda de premsa de presentació del projecte Rubik, que té una dotació de 300.000 euros i està previst que les contractacions es duguin a terme a partir del 2016.

Les bases de la convocatòria s'estan acabant de redactar i està previst que durant el darrer trimestre d'enguany el personal de serveis socials dels municipis del Bages elaborin la borsa de treball per oferir a les empreses. En total, es preveu la creació d'uns seixanta llocs de treball i el Consell Comarcal vetllarà perquè "siguin llocs de treball per ampliar la plantilla i que no es puguin utilitzar per cobrir llocs ja existents". Les empreses que s'hi adhereixin rebran ajuts d'entre 3.000 i 5.000 euros per fer front a un percentatge de la despesa del sou i de les cotitzacions a la Seguretat Social.