Les elevadíssimes temperatures registrades els darrers dies a la Catalunya Central han provocat un pronunciat augment de les vendes d'aparells de climatització i de ventiladors als establiments manresans, que han vist doblar i, fins i tot quintuplicar en alguns casos les vendes d'aquests productes. En algunes botigues s'han vist cues a primera hora del matí per comprar un ventilador i s'han assolit uns nivells de vendes inèdits els darrers estius.

Des dels ventiladors més petits i senzills de sobretaula que valen poc més de deu euros fins als aparells d'aire condicionat més sofisticats que valen al voltant dels mil euros, tots els articles capaços de fer baixar la sensació de calor són els més buscats aquests dies a les botigues d'electrodomèstics i als establiments instal·ladors.

La botiga Lowing de Manresa, situada al carrer Gaudí, és un dels punts on s'ha notat aquest increment de demanda. El seu responsable, Jordi Martínez, assegura que aquest estiu s'estan venent "fins a cinc vegades més de ventiladors i aparells d'aire condicionat que els darrers estius". Segons el responsable de Lowing Manresa, l'aspecte que fa que la gent faci un cop de cap i es decideixi a adquirir un aparell per fer baixar la temperatura de casa "és quan la calor és tan forta que no poden dormir a la nit. L'endemà vénen".