Empreses del Bages que vulguin créixer en plantilla i que per fer-ho recorrin a persones usuàries dels serveis socials de la comarca tindran un incentiu econòmic per facilitar aquesta incorporació. Aquesta és la base d'un programa pioner que, batejat amb el nom de Rubik, ha començat a posar en marxa el Consell Comarcal i que es concretarà plenament després de l'estiu.

Per fer-ho possible s'hi destinaran 300.000 euros d'un ajut extraordinari atorgat per la Diputació per a iniciatives que incideixin en la cohesió social i que l'ens comarcal ha concretat en aquest projecte innovador i creat específicament per a la comarca.

La proposta es desenvoluparà a partir d'una doble via. D'una banda, a final de setembre es publicaran les bases del concurs -que s'estan redactant- al qual es podran presentar les empreses d'aquest territori que vulguin acollir-se a aquests incentius econòmics per contractar persones en situació de vulnerabilitat.

Paral·lelament, es crearà una borsa de candidats derivats dels serveis socials, atenent al seu currículum, però també tenint en compte la valoració social de les seves situacions familiars i personals. Seran persones que es troben amb expedient obert a qualsevol dels serveis socials bàsics dels municipis del Bages (sense comptar Manresa, que és independent, ni els que ara ja formaran part del Moianès).