Tècnics de la Diputació de Barcelona han iniciat el treball de camp de cara a l'elaboració d'un mapa sobre el patrimoni de Sant Salvador de Guardiola.

Aquest document pretén recollir i digitalitzar la informació referent als elements i béns d'interès que hi pugui haver al municipi tant en l'àmbit arquitectònic, com cultural, natural i també immaterial. Per això, s'ha fet una primera reunió informativa amb veïns i entitats per tal que aportin tot allò que considerin susceptible de ser inclòs en el mapa. Se'ls demana informació sobre festes populars, tradicions antigues que s'han perdut, manifestacions artesanals, oficis, llegendes i antics costums.

També es considera important incloure elements mobles i documentals que conserven les famílies, i que es podrien incorporar en el catàleg. Es tracta d'arxius fotogràfics, documentació antiga de les cases, fons bibliogràfics, i col·leccions d'objectes singulars, entre altres, si bé en aquests casos la informació no serà accessible a la versió pública consultable a través de la web.