L'Ajuntament de Cardona va fer efectiu el passat 7 de juliol l'adquisició de la finca de Cal Sort que està ubicada al solar del costat de l'antic camp de futbol i que ha de passar a integrar-se en la nova zona esportiva del municipi, segons fixa el projecte Cardona Integral.

Un cop aprovada l'adquisició, que s'ha fet mitjançant un procés d'expropiació, es procedirà a enderrocar l'immoble per tal d'incorporar l'espai al futur Camp de Vida Activa de Cardona. L'Ajuntament ja té aprovat el projecte d'enderroc i la previsió és que a finals de mes es contractin i comencin les obres de demolició de Cal Sort.

Pel que fa les obres d'estabilització i consolidació del terreny de l'antic camp de futbol de la vila, que van començar el passat mes d'abril, l'Ajuntament preveu que estiguin completament enllestides durant el mes d´agost. Les obres han permès estabilitzar el marge sud-sudest de l'antic camp de futbol gràcies a la construcció d´ una pantalla de pilots de formigó amb ancoratges i un sistema lineal de micropilots per consolidar i estabilitzar la futura tanca del camp, així com una campanya d´ injeccions de ciment a la zona est per millorar la cohesió del terreny.

Intervenció arqueològica

Les obres de construcció del Camp de Vida Activa han inclòs també una excavació arqueològica a la zona situada davant de les grades de l'antic camp de futbol. La intervenció ha estat dirigida per l'arqueòloga municipal, Ainhoa Pancorbo i ha permès identificar i excavar les restes d'11 enterraments i 3 tombes d'origen medieval. Les investigacions, que s'han realitat en un termini d'un mes i mig, no han afectat el calendari d'obres previst i es reprendran quan comenci l'enderroc de Cal Sort.

L'Ajuntament inicia la darrera fase del projecte de construcció del Camp de Vida Activa

Finalment en el darrer Ple municipal, l'Ajuntament va aprovar el plec de clàusules de la darrera fase del projecte de construcció del futur Camp de Vida Activa. El projecte preveu l'adequació del camp de gespa artificial, la construcció de l'edifici d'accés a l'àrea esportiva i de l'àrea exterior de joc i la instal·lació d'una pista d'escalfament perimetral. També està previst ampliar i urbanitzar el passeig de la carretera de la Mina i fer-hi una zona d'aparcaments.

La intenció de l'equip de govern municipal és adjudicar les obres, que tenen un pressupost d'1,3 milions d'euros, el més aviat possible per tal que el camp sigui una realitat l'any 2016. La construcció del Camp de Vida Activa és una de les actuacions més destacades del projecte Cardona Integral que impulsen l'Ajuntament cardoní i la Fundació SHE i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona que hi destinarà 500.000 euros.