El rector de Sant Vicenç demana un acord dialogat per l´associació d´enterraments

El TSJC dictarà sentència el 16 de setembre sobre la legitimitat jurídica de l'entitat

14.07.2015 | 19:28

Xavier Bisbal, rector de Sant Vicenç, ha fet una crida pública a obrir el diàleg envers l´Associació Santvicentina de Serveis i Enterraments per arribar a aconseguir un acord fora de l´àmbit judicial per resoldre el conflicte obert en relació a la legitimitat i potestat d´aquesta entitat, sorgida d´una escissió. Segons ha concretat Bisbal, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fixat el proper 16 de setembre com a data per reunir-se els magistrats i dictar la sentència respecte la legitimitat jurídica de l´esmentada associació.

El rector santvicentí valora en un comunicat que ha fet públic que , «sigui quin sigui el resultat» d´aquest procés judicial, «és un fracàs per a Sant Vicenç de Castellet que s´hagi de dirimir judicialment aquesta qüestió entre veïns i famílies, i a més sobre un tema com és el de la mort, que ens iguala a tots».

L´Associació Santvicentina d´Enterraments es va erigir fa cinc anys en ens civil amb l´escissió de l´antiga secció que la vinculava a la parròquia. Aquesta situació es va produir durant el període en què el rector de la parròquia va ser el polèmic David Vargas, que com tal presidia l´única associació d´enterraments que hi havia en aquell moment. Els detractors crítics que va anar generant el seu rectorat va fer que una amplíssima majoria dels socis decidís en assemblea el març del 2010 erigir-se en un ens civil deslligat de la parròquia. Els socis que no es van escindir es van mantenir vinculats a l´Església, en un ens sota el paraigua del bisbat.

Enmig d´aquest desacord, i des del moment de l´escissió, hi ha bloquejat en una entitat bancària un fons de més de 60.000 euros que s´ha de dirimir a qui pertany i en quina proporció. Bisbal reitera la seva voluntat de tornar a fer possible una única associació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema