Xavier Bisbal, rector de Sant Vicenç, ha fet una crida pública a obrir el diàleg envers l'Associació Santvicentina de Serveis i Enterraments per arribar a aconseguir un acord fora de l'àmbit judicial per resoldre el conflicte obert en relació amb la legitimitat i potestat d'aquesta entitat, sorgida d'una escissió. Segons ha concretat Bisbal, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fixat el proper 16 de setembre com a data per reunir-se els magistrats i dictar sentència respecte de la legitimitat jurídica de l'esmentada associació.

El rector santvicentí valora en un comunicat que ha fet públic que, "sigui quin sigui el resultat" d'aquest procés judicial, "és un fracàs per a Sant Vicenç que s'hagi de dirimir judicialment aquesta qüestió entre veïns i famílies, i a més sobre un tema com és el de la mort, que ens iguala a tots".

L'Associació Santvicentina d'Enterraments es va erigir fa cinc anys en ens civil amb l'escissió de l'antiga secció que la vinculava a la parròquia. Aquesta situació es va produir durant el període en què el rector de la parròquia va ser el polèmic David Vargas, que presidia l'única associació d'enterraments que hi havia en aquell moment. Els detractors que va anar generant el seu rectorat va fer que una amplíssima majoria dels socis decidís en assemblea el març del 2010 erigir-se en un ens civil deslligat de la parròquia. Els socis que no es van escindir es van mantenir vinculats a l'Església, en un ens sota el paraigua del bisbat.