Cardona tindrà aquest estiu un menjador social per cobrir les necessitats bàsiques alimentàries d'infants de 3 a 16 anys. La junta de govern ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, Creu Roja Cardona i Càritas Parroquial per al desenvolupament d'aquest servei. El menjador escolar es finançarà íntegrament amb donatius procedents de Montajes Rus, una empresa de Berga que col·labora amb diverses entitats socials del Bages i el Berguedà, que ha fet una donació de 3.000 euros, i també amb els diners que es van recollir de la cinquena edició de la Caravana Solidària, promoguda des de l'entitat IPA Bages, un total de 1.742 euros.

El conveni de col·laboració inclou impulsar el menjador social d'estiu per a nens i nenes de 3 a 16 anys. L'activitat, que ja ha començat, es farà fins al 4 de setembre, des de la 1 del migdia fins a les 3 de la tarda. Fins al 31 de juliol es farà al casal de la Gent Gran, i la resta de dies, al Centre Cívic

La supervisió del dinar i de l'activitat posterior al dinar, fins a les 3, anirà a càrrec de voluntaris i voluntàries de Creu Roja, Càritas i, puntualment, de l'Agrupament Escolta Hug Folc. Amb aquest menjador escolar es preveu donar resposta a una vintena de nens i nenes provinents de famílies amb dificultats de tipus econòmic o social.