Sense sorpreses, ERC PSC i ICV han pactat el nou govern del Consell comarcal del Bages, que serà presidit pel santpedorenc Agustí Comas, que juntament amb Mercè Cardona (PSC) i Albert Marañón (ICV) seran els puntals del nou govern comarca. Un executiu presidit pel santpedorenc durant els propers quatre anys per Comas, i que tindrà en la socialista Cardona (fins avui presidenta en funcions) la vicepresidenta primera durant tot el proper mandat. Cal recordar que en els tres darrers consells comarcals (des del 2003) hi ha hagut presidències alternades (dos anys cadascun) entre els diferents socis de govern.

Albert Maranón serà el vicepresident segon, mentre que el Consell d'Alcaldes serà presidit Ferran Estruch, batlle de Cardona per ERC.

L'estructura de govern la completen Joan Badia (ERC, alcalde de Callús), que es responsabilitza de Protecció Civil i Habitatge; Marc Aloy (ERC, regidor a Manresa), que serà el responsable de l'àrea de Territori i Medi Ambient; Josefina Rodríguez (PSC, regidora a Santpedor, a l'oposició), que tindrà l'àrea de Desenvolupament Comarcal; Èlia Tortolero (regidora del PSC, a l'oposició de Sant Joan), que portarà l'àrea d'Ensenyament, Cultura, Joventut i Esports; Eloi Hernández, alcalde de Fonollosa per ERC, que serà el responsable de Comunicació i Suport als Municipis; i Sandra Oliva (ERC, oposició a Sant Vicenç), que portarà Turisme. A més de les vicepresidències respectives, Mercè Cardona assumirà Administració i Règim intern, i Albert Marañón, Acció Social i Ciutadania.