El tram de l´autopista C-16 que va des de Sant Fruitós fins a Castellbell i el Vilar serà gratuït en hores de màxima congestió els dies entre setmana no festius a partir del gener. Així ho confirmen fonts del Govern, tot i que el nou decret que regula la concessió de la infraestructura, publicat ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), no ho fa explícit.

El que sí que consta al document és el descompte del 50% fins a Terrassa sobre el preu actual dels dies feiners per als vehicles que utilitzin els enllaços número 49 (el Pont de Vilomara), 50 (Viladordis) i 54 (Sant Fruitós de Bages). Pel que fa a la gratuïtat fins a Castellbell, el document només cita els dos enllaços situats a Manresa, i sobre aquest punt hi haurà l´aclariment el proper dilluns.

Fonts del departament de Territori i Sostenibilitat expliquen que no és necessari incloure l´enllaç de Sant Fruitós (en el cas de descomptes del 100%) per un tema tècnic, relacionat amb la situació dels arcs de detecció.

Tot i així, la Generalitat confirma que en una pròxima edició del DOGC (amb tota probabilitat, la de dilluns) es corregirà el document i s´inclourà la bonificació per evitar qualsevol confusió.

Els descomptes, com ja va avançar Regió7, només s´aplicaran a aquells vehicles que utilitzin un sistema dinàmic de pagament (més conegut com a telepeatge, teletac o Via-T). Durant els dos primers anys d´aplicació del nou sistema, l´empresa concessionària, Autema, facilitarà de manera gratuïta els dispositius als usuaris que no en disposin. El teletac és de pagament i els preus varien segons on s´obtingui.

Les bonificacions s´aplicaran els dies feiners no festius en dues de les franges horàries de més congestió: de 7 a 2/4 d´11 del matí i de 5 de la tarda a les 9 del vespre