L'alcalde de Gironella, David Font i Simon (CiU), és el nou president del Consell Comarcal del Berguedà. Ahir, en el ple de constitució del nou ens comarcal, fruit del resultat de les eleccions del 24 de maig, Font va obtenir el suport dels 9 consellers de Convergència (7) i Unió (2) i els 2 del PSC, amb qui han signat un pacte d'investidura. D'aquesta manera va assolir la majoria absoluta d'11 dels 21 consellers de l'ens. En els propers dies, aquestes dues formacions signaran un acord de govern, segons van anunciar ahir.

ERC, la segona força política al Consell amb 6 consellers, va votar el seu candidat, Josep Colillas, mentre que les dues conselleres de la CUP van votar en blanc.

L'acte d'investidura va tenir la presència dels fins ara president Sergi Roca, la seva antecessora i actualment diputada Montserrat Ribera, la consellera de Governació Meritxell Borràs, el delegat de la Catalunya Central, l'exalcalde de Berga Juli Gendrau i també el diputat provincial, l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer.

En el seu discurs d'investidura, David Font va destacar que els nou consell comarcal "és més ric i divers en opinions i, per tant, més representatiu de les opcions polítiques de cadascú. Aquesta riquesa d'opinions, que no és nova ni tampoc ho serà en el futur, és la que ens ha de permetre seguir projectant estratègicament la nostra comarca amb el consens de tots plegats". Font va fer una picada d'ullet a la resta de forces i va assegurar que tot i l'acord amb el PSC el focus s'ha d'ampliar "quan definim plegats l'estratègia berguedana pel futur.