L´ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha posat en marxa aquest juliol campanya destinada a fomentar l´ús de la deixalleria municipal i també convidar els veïns i veïnes a practicar la recollida selectiva en origen amb l´objectiu de millorar els índex de reciclatge del municipi.

Aquesta nova iniciativa, amb el nom de ´Recicla i Estalvia´ ofereix vals de descompte per utilitzar als comerços del poble, que ascendeixen als 15 euros, amb un total de sis usos, o bé als 25, si se n´acrediten fins a vuit. Aquests vals de descompte són entregats per l'ajuntament un cop s´ha acreditat l'ús de la deixalleria. A banda d´optimitzar l´ús de la deixalleria, la campanya té com a segon objectiu potenciar el comerç de proximitat i per aquest motiu es compta amb la participació dels establiments comercials del municipi.

Aquesta nova campanya s´ha posat en marxa com a complement de la que l´ajuntament desenvolupa durant el primer semestre de cada any amb la distribució d´un carnet d´ús de la deixalleria que, un cop segellat pels responsables de les instal·lacions corroborant-ne el seu ús un mínim de 6 vegades, es tradueix en una bonificació del 20% de la taxa d´escombraries.

Durant aquest primer semestre del 2015, l´ajuntament ha expedit un total de 218 carnets entre veïns i veïnes que s´han volgut acollir a la bonificació, la mateixa xifra que l´any passat.