L'Ajuntament de Fonollosa dotarà la fàbrica Soldevilla de més accessos i arranjarà els degoters de la teulada per deixar l'immoble a punt per si arriba una oferta. L'antiga tèxtil és de propietat municipal des del novembre del 2013, quan l'amo la va regalar al poble.

L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, ha indicat que l'ús definitiu de la tèxtil "s'haurà de decidir entre tots", però ha avançat que, mentrestant, es vol destinar part de la fàbrica a magatzems per a la brigada i per a les entitats locals. Sobre la taula també hi ha la idea que l'adequació que s'hi farà (de 20.000 euros) serveixi per captar l'atenció de companyies i empreses artístiques que busquin espai per a les seves activitats, ja sigui per fer estades o per fer servir la finca com a plató.

Tot plegat, indica Hernàndez, són idees provisionals: "el futur no està definit, hem de pensar què fem amb el projecte gros" tenint en compte que "hem de trobar una sortida que vagi més enllà de l'Ajuntament" perquè "no tenim recursos" per afrontar projectes de grans dimensions "i perquè des del punt de vista empresarial també és complicat, per les males comunicacions que tenim i per la mateixa estructura de la fàbrica".

Per això, les opcions més viables que es preveuen ara per ara estan encaminades cap a dos vessants: "el de serveis a les persones, per tenir espai per a les entitats i la gent gran del poble, i l'artístic".

De fet, la fàbrica ja s'ha estrenat com a plató de projectes artístics, en concret de dos treballs fotogràfics. Amb l'arranjament, "i tenint en compte que cedim l'espai a uns preus baixíssims", s'espera que la demanda vagi en augment.