Jesús Castillo, un dels tres metges del Bages a qui el departament de Salut i l'ICS van obrir expedient per haver atès funcionaris mutualistes en visites ordinàries, va arribar a ser sancionat pel departament amb una inhabilitació, però aquesta sanció li va quedar suspesa per la mateixa via administrativa després d'atendre les seves al·legacions.

Després que la instrucció dels expedients a tots tres metges es fes pública arran de les mobilitzacions ciutadanes que hi va haver en els municipis respectius on visiten els afectats (Monistrol, Castellbell i Balsareny), la situació de tots tres va desembocar en diferents escenaris. Tal com informava ahir aquest diari, en el cas del metge de Balsareny, Josep Cañellas, el seu expedient ha acabat finalment arxivat i sense cap tipus de sanció, segons s'ha sabut aquesta mateixa setmana.

Pel que fa a Emili Viudes, metge de Castellbell, sí que va acabar amb una sanció administrativa en forma d'inhabilitació, però en aquest moment aquesta sanció està suspesa cautelarment ja que va presentar recurs al contenciós administratiu i, per tant, està a l'espera d'una resolució judicial. En el cas de Jesús Castillo, fonts del departament van informar, a requeriment d'aquest diari sobre la situació dels seus procediments, que també estava pendent, com Viudes, de la resolució d'un recurs contenciós administratiu. Ahir, però, Castillo va precisar a aquest diari que en el seu cas no ha arribat a esgotar la via administrativa i que, de fet, la seva sanció ha acabat quedant suspesa, tot i que ell mateix reconeixia que desconeix si es tracta d'una resolució definitiva o temporal.

De moment, però, ell pot continuar exercint com a metge al CAP de Monistrol de Montserrat. En tot cas, Jesús Castillo va aclarir que mai no ha interposat un recurs contenciós perquè el seu cas no ha arribat a esgotar la via administrativa.