Oliva entra a la Generalitat com a assessor de Benestar

Oliva cobrarà 64.149,54 euros bruts anuals

25.07.2015 | 07:33
L´exbatlle de Navàs Josep Oliva
L´exbatlle de Navàs Josep Oliva

L'exalcalde de Navàs Josep Oliva (CiU) va ser nomenat ahir assessor en Polítiques Socials del departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'un càrrec de confiança dictat per la vicepresidenta del govern i consellera de Benestar i Família, Neus Munté.

Oliva cobrarà 64.149,54 euros bruts anuals i dins les tasques que té assignades hi ha la de fer anàlisis de les polítiques socials, assessorar les actuacions del departament i assistir els ajuntaments, consells comarcals i diputacions en matèria de serveis socials. En principi, la feina és per dos mesos (el 27-S hi ha eleccions). És un càrrec de confiança de Munté i això vol dir que si ella no es presenta en les properes eleccions o no surt escollida, Oliva també plegaria.

Tot i el curt període, a l'exalcalde no li vindrà tot de nou, ja que tindrà tasques encomanades, explica, "que ja feia dins la Diputació", on durant el darrer mandat va ser diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum. "Treballaré amb els ens locals, que ja conec, i també en àmbits com el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social Sanitària (PIAISS), que ja l'havia treballat a la Diputació i que tracta d'integrar polítiques socials i sanitàries perquè vagin de la mà i no per separat".

Oliva va entrar a la política el 2003, com a regidor a Navàs. El 2008 es va convertir en alcalde quan, a mitja legislatura, l'alcaldessa Maria Àngels Estruch va plegar. El 2011 es va presentar a les eleccions com a cap de llista de CiU per primer cop, i va quedar a l'oposició. En aquest mandat (el darrer, el 2011-2015) va ser nomenat diputat a la Diputació, càrrec que ha exercit fins al maig, quan hi va haver eleccions municipals. En aquells comicis va ocupar un lloc simbòlic a la llista de CiU a Navàs, deixant entreveure la retirada com a polític. Amb el nomenament d'ahir allarga l'experiència a les institucions, ara com a càrrec de confiança a la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema