Sant Vicenç i Castellbell ja disposen del polígon a tocar de la C-55 projectat fa més de deu anys

Són 275.973 m2 de terrenys que va adquirir Projectes Territorials del Bages, i que ara podrà desenvolupar

31.07.2015 | 07:50
Montse Badia i Joan Torres, davant els terrenys del polígon del Pla de les Vives, pendents de desenvolupar.

El polígon industrial que Projectes Territorials del Bages (PTB) va impulsar fa més de deu anys a tocar de la C-55 entre els termes de Sant Vicenç i Castellbell i el Vilar ja es pot desenvolupar. Això és possible després que la Generalitat ha donat el vistiplau definitiu al planejament urbanístic que es requeria perquè aquests terrenys adquirissin el caràcter de sòl industrial.

El pla parcial urbanístic afectat correspon a una àrea de 275.973 metres quadrats concentrada majoritàriament a la banda est de la carretera C-55, i que es divideix entre els termes de Castellbell, al sud, i Sant Vicenç, al nord. Aquest sector més gran es coneix com el Pla del Riu, mentre que l'àrea més petita, que queda a l'extrem nord i a l'oest de la C-55, pertany al municipi de Sant Vicenç, i dóna continuïtat a la part ja construïda del Pla de les Vives. Dels més de 275.000 m2 de superfície total, 152.495 corresponen a sòl industrial, i la resta a zona verda i equipaments públics i altres reserves.

L'aprovació definitiva per part d'Urbanisme a la modificació puntual del pla general de Sant Vicenç i a les normes subsidiàries de planejament, en el cas de Castellbell, dóna via lliure als accionistes de PTB perquè puguin desenvolupar el sector, que ara són camps de blat. PTB és una societat de capital mixt (integra administracions públiques, institucions sense ànim de lucre i uns 40 inversors privats i empresaris locals), que ja fa més de deu anys que va adquirir els ter- renys en qüestió amb la voluntat que petites i grans empreses s'implantessin en aquests polígons que ara es podran desenvolupar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema