La CUP i ICV de Navarcles, a l'oposició amb dos i un regidor respectivament, han criticat el que diuen que és una "assignació camuflada als grups municipals", en paraules d'Aleix Solé, regidor de la CUP.

La crítica penja de la proposta de retribucions del darrer ple, que es va aprovar amb els vots de Sumem (governa en minoria, amb 5 regidors) i CiU (principal grup a l'oposició, amb 4).

Segons Solé, CiU va proposar incloure una partida als grups. Sumem va decidir no fer-ho, però "sí que va apujar de 50 a 100 euros la indemnització" per assistència als plens municipals: "hi ha hagut un acord entre Sumem i CiU per camuflar, a través de les indemnitzacions, una assignació als grups que no existia, per això hi vam votar en contra".

Per aquest mateix motiu es va abstenir el regidor d'ICV. Josep Roda ha explicat que va trobar bé la proposta "perquè hi ha despeses, i a més, és una quantitat molt petita", però afirma que es va abstenir per "les maneres: si es posa una assignació als grups s'ha de dir; no s'hi val apujar una altra partida per no haver de dir que es dóna una retribució als partits". Per a Roda, "s'ha acabat fent, però per la porta del darrere, i això no m'agrada".