L'edifici de la futura residència que l'Ajuntament de Sallent construirà a l'antiga Fàbrica Vella no es complementarà amb els allotjaments tutelats com s'havia previst inicialment. L'equip de govern (CiU i PSC) ha considerat la necessitat de prescindir-ne i centrar els esforços en la residència a un cost més reduït. S'estima que el nou equipament costarà per sobre dels 5 milions, mentre que l'avantprojecte amb els pisos tutelats pujava als 8 milions d'euros.

Tècnics de Feu i Godoy, a qui s'ha adjudicat la redacció del projecte executiu, en presentaran les característiques en un acte obert al públic aquest vespre a 2/4 de 9 a la sala Vilà i Valentí. De fet, encara s'hi està treballant, però està gairebé enllestit i es vol exposar als veïns "perquè durant l'estiu ens facin suggeriments", diu l'alcalde, David Saldoni. Entre setembre i octubre s'acabaria de redactar incorporant les aportacions que es consideri per part dels veïns, i s'aprovarà, amb la idea que el 2016 es puguin licitar les obres, i si és possible, començar-les.

Un equipament "adaptat"

S'ha dissenyat una residència de 86 places (l'actual en té 53), "que fuig del model residencial hospitalari i aposta per unitats de convivència", diu Saldoni.