Castellbell i el Vilar celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de setembre la segona edició de la festa dels Resistents, que enguany potenciarà el mercat, introduirà un espai per al públic infantil, i incrementarà les accions de carrer amb noves recreacions històriques.

La Festa dels Resistents recorda les gestes del municipi el 1714, després que va ser un dels darrers nuclis de resistència a Catalunya fins que va caure coincidint amb la capitulació de Cardona el 18 de setembre. Aquest fet centra bona part de les teatralitzacions al carrer, com també el segon fet històric que es commemora amb la festa: la revolta contra l'estat liberal de l'any 1822 liderada per Mansuet Boxó, més conegut com El ferrer del Vilar. Per això, tant dissabte a la tarda com tot diumenge, tindrà lloc l'espectacle itinerant En Mansuet Boxó, heroi o bandit?, que inclou una dotzena de representacions repartides per onze escenaris des del barri del Burés fins al Vilar, i en què participen unes 150 persones. Els fets del 1714 es recordaran també tot el cap de setmana al Burés, especialment la nit de dissabte amb l'espectacle a la llera del Llobregat Un poble enfilat a espatlles de gegants, que ja es va fer l'any passat, i que enguany tindrà la participació de l'escola de música de Sant Vicenç i de la coral infantil La Formiga. En aquesta edició també s'incrementarà la presència dels miquelets i d'altres grups que ambientaran els carrers. En total, la festa mobilitzarà uns 300 actors.

Enguany s'estrenarà l'espai Petits Resistents, al Burés, que inclourà tallers i jocs pensats per a la mainada. Així mateix, es potenciarà el mercat, amb una quinzena de parades d'artesans i botigues.