Tots els partits de l'oposició coincideixen: la feina de l'alcalde del Pont de Vilomara no requereix una dedicació exclusiva i, per tant, hauria de cobrar menys. Per aquest motiu, els tres grups (ERC, GIPVR i CiU) van votar en contra de les retribucions proposades per al nou mandat. Però el PSC, amb majoria absoluta al ple municipal, finalment les va aprovar.

L'alcalde del municipi, Cecilio Rodríguez, percebrà 39.999,96 euros anuals en 14 pagues. Fins ara en cobrava 43.511,44, sou que l'alcalde ja havia retallat durant el darrer mandat. Però la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) fixa un màxim de 40.000 euros per als batlles dels municipis que tenen entre 1.000 i 5.000 habitants. El Pont de Vilomara en té 3.780.

Rodríguez defensa que el sou és el que li pertoca. "Per un poble de 3.700 habitants i amb 40 treballadors municipals es necessita algú amb dedicació exclusiva. I jo sóc l'únic regidor que la té", diu.

Però la resta de grups no hi estan d'acord. El regidor de GIPVR, Jaime Parcerisa, creu que ni l'alcalde del Pont ha de tenir dedicació exclusiva, ni el sou és l'adequat. "Si parléssim de Manresa seria una altra cosa", diu. Estefania Torrente, d'ERC, critica Rodríguez per haver-se assignat el sou màxim que preveu la llei. El regidor de CiU, Jordi de la Fuente, critica que el govern hagi esperat a aprovar els nous sous fins a l'últim dia que permetia la llei. Mentre, recorda, l'alcalde ha seguit percebent la quantitat establerta abans, que era major. Diu que "en el ple, Rodríguez va dir que tenia la voluntat d'ajustar-se el sou. Però fins l'últim dia va cobrar el màxim". Les noves retribucions suposaran a l'Ajuntament un estalvi de 13.657,48 euros. A part del sou de l'alcalde, també s'estalvien diners en sous de regidors. Com que el govern ha passat de 8 a 6 membres, s'estalviarà la diferència entre dos sous de regidors delegats d'àrea i el sou de dos regidors normals.