L'empresa instal·ladora de fibra òptica Fibracat garanteix que seguirà proveint els seus serveis a Sant Fruitós malgrat l'acord entre l'Ajuntament i l'empresa competidora Telefónica. La previsió, com ja va explicar Regió7, és crear una nova xarxa de fibra òptica que arribi al 90% del municipi aquest setembre, incloses Pineda, les Brucardes, Torroella de Baix i la Rosaleda.

L'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, va explicar que, tot i que tenien més projectes sobre la taula, van optar per Telefónica perquè era l'única empresa que arribava a les urbanitzacions. Fibracat, però, defensa en un comunicat que el consistori no té la potestat de decidir si accepta o no un projecte: "ens trobem en un lliure mercat i no es permeten els monopolis". I afegeix: "l'Ajuntament no pot 'descartar' cap operador que presenti el seu projecte ja que no ho permet la Llei".

Fibracat assegura que tirarà endavant els plans de desplegament a Sant Fruitós. Ja ha iniciat l'estesa de la xarxa al polígon del Grau, on ja ofereix els seus serveis, i seguirà endavant amb el projecte.