La regidora de Sant Salvador Anna Llobet es dóna de baixa d´Unió

Llobet argumenta que el "viratge ideològic" del partit, el trencament polític de la federació i la no incorporació de la formació a la llista unitària li han fet prendre la decisió

31.07.2015 | 18:29

La regidora i segona Tinent d'Alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Anna Llobet, ha comunicat aquest divendres que s'ha donat de baixa d'Unió Democràtica de Catalunya. Llobet argumenta que el "viratge ideològic" del partit, el trencament polític de la federació i la no incorporació de la formació a la llista unitària li han fet prendre la decisió. La regidora ha anunciat s'incorporarà a Demòcrates per Catalunya, la formació dels escindits d'Unió.

A continuació, la seva carta argumentant els motius de la seva baixa:

"Després d'un mes i mig de reflexió arran de la consulta interna del 14 de juny, i veient les conseqüències que ha tingut tot plegat a nivell nacional i a nivell intern del partit, voldria que servís aquest mail com a comunicat de BAIXA d'Unió Democràtica amb efectes de 31 de juliol de 2015, i per tant la renúncia als càrrecs interns de Consellera Nacional i de Secretària Comarcal del Bages.

El trencament polític de la federació CiU, la no incorporació a llista unitària amb el President Mas i, el que és per mi més rellevant, el viratge ideològic d'Unió Democràtica de Catalunya cap a unes posicions que si bé són legítimes i del tot respectables, s'allunyen del que segons el meu parer és l'ideari reflectit en els estatuts aprovats recentment al Congrés de Sitges, fan que no pugui continuar mantenir la militància al partit.

La unitat de les forces pel SÍ que demanava el President Mas, i que fins fa ben poc tots assumíem, continua essent per mi un valor indiscutible i no puc incórrer en la defensa d'una llista electoral de cara al 27-S que no sento com a meva.

He de manifestar que fins la data esmentada més amunt, la de la consulta interna del 14 de juny, he estat plenament còmoda tant des del punt de vista ideològic com personal dins d'Unió, i per això voldria agrair a tots els meus companys de la comarca del Bages, de la Intercomarcal Barcelona-Comarques i de la resta del país la seva amistat i el seu respecte, que espero continuar mantenint.

A partir de demà 1 d'agost m'incorporaré a les files de Demòcrates de Catalunya. Simplement crec que el pensament polític de tradició democratacristiana i sobiranista que figura als estatuts d'Unió Democràtica de Catalunya està custodiada en aquest moment per aquest nou moviment polític propi dels temps que vivim, sense les estructures de partit tradicional que tant s'allunya de la ciutadania però al mateix temps amb una gran solidesa ideològica. La meva assistència diumenge passat, 26 de juliol, a la reunió de Demòcrates celebrada a Sant Cugat, va acabar d'esvair els pocs dubtes que em quedaven per resoldre.

Des de l'àmbit municipal de la política, que és on em trobo, continuaré defensant exactament el mateix que fins ara, amb la confiança dels meus companys de govern als quals agraeixo també la seva comprensió. El nostre projecte de poble va més enllà de qualsevol sigla política."

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Un moment de la fira de l'any passat.
El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema