El ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat el nou cartipàs amb unes indemnitzacions per als consellers que majoritàriament es mantenen igual que les aprovades el 2012, en què es van reduir el 3% per la crisi.

En el cas de la presidència i la vicepresidència primera, el nou acord estableix una retribució en 14 pagues. En el primer cas, és de 17.067 euros anuals per a una dedicació del 50 %, i en el segon, és de 14.372 euros anuals, per a una dedicació parcial del 45 %.

La resta de consellers tenen establert un règim d'indemnitzacions per assistència, que es manté com fins ara. Per als plens ordinaris, es cobra entre 227 i 265 euros segons la distància fins a Manresa des del municipi del qual s'és regidor; i entre 34,10 i 39,79 pel que fa a les comissions informatives. L'assistència al Consell de Presidència, fins ara establia (amb topalls anuals) 291 euros per al president, 259 per al vicepresident, i 130 per als consellers d'àrea i el president del Consell d'Alcaldes. Ara, en aquest darrer bloc s'abaixa a 120 euros, mentre que president i vicepresident primer en queden exclosos, i de les vicepresidències segona a cinquena es cobraran 175 euros. L'assistència a la Junta de Portaveus es fixa en 100 euros, quan fins ara n'eren 202,7, però s'establien 116 euros més per assistència al Consell d'Alcaldes, que ara no hi figura. Finalment, l'assignació fixa per cada grup comarcal es manté en 27,7 euros, i la variable en funció del nombre de consellers, baixa dels 23,1 als 11,5.

Genescà, al grup mixt

El regidor d'Artés Roger Genescà, passa al grup mixt al Consell Comarcal després que ha deixat la militància d'UDC i s'ha fet de Demòcrates per Catalunya. Es manté a l'oposició, amb veu i vot propis.