Navàs posa en marxa un circuit fix d´orientació al nucli de Castelladral

06.08.2015 | 07:43

Navàs ha posat en marxa un circuit fix d'orientació al nucli de Castelladral. Un espai preparat per a la pràctica i preparació d'aquest tipus de curses que presenta tres nivells de dificultat: el més fàcil té un recorregut de 3 quilòmetres, el de dificultat mitjana, 5,5, i el més complicat és de 8,1 km. Aquest projecte ha estat impulsat per l'Ajuntament de Navàs, la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya i el Club d'Orientació del Berguedà.
Els circuits fixos d'orientació són recorreguts permanents que cadascú pot fer quan li ve de gust. Es poden fer en grup, en família o individualment. Els participants necessiten un mapa i una brúixola per anar cercant els punts i símbols marcats en el plànol. El qui fa més ràpid i en menys temps l'itinerari guanya la prova.
Els punts de pas estan marcats en el mapa a través de símbols i 24 estaques sobre el terreny que faciliten la descripció de l'itinerari preestablert.
Un triangle marca el punt de sortida i un doble cercle el final del recorregut. Sobre el terreny, la descripció dels controls es troba en arbres, roques, pedres o talussos. Cada control superat es marca sobre el plànol amb un senyal foradant la pestanya que li correspon.
Per fer aquest joc cal disposar d'un mapa, que es pot comprar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Navàs i a l'alberg de Castelladral, al preu de 3 euros (l'alberg estarà tancat fins a principi de setembre).
El mapa està fet a escala 1:10.000 amb una equidistància entre corbes de nivell de 5 metres. Cada mapa conté les 24 estaques fixes, més la sortida i arribada, i els tres circuits, en una extensió de 5 km?.
De cara a la promoció i dinamització del circuit fix d'orientació de Castelladral, l'Ajuntament de Navàs preveu que aquest equipament pugui complementar-se amb activitats lúdico-esportives com tallers d'orientació i d'interpretació de mapes, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema