L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet preveu assolir una rebaixa de fins a 24.000 euros anuals en la factura elèctrica que pagava fins ara seguint les recomanacions d'un estudi que ha elaborat l'Agència de l'Energia del Bages. Aquest treball extreu els resultats a partir de l'anàlisi d'un total de 21 instal·lacions elèctriques municipals diferents.

S'han valorat les possibilitats de millora tant pel que fa al tipus de tarifa contractada com la potència òptima de cadascuna per millorar-ne les facturacions. Un cop fet l'estudi, s'ha conclòs que caldrà modificar la potència òptima en un total de tretze instal·lacions, fet que permetrà aquest estalvi anual aproximat de 24.000 euros en el consum elèctric municipal. Aquesta adequació de la potència recomanada ja s'ha iniciat amb la companyia Fecsa-Endesa i es preveu que aquest any ja siguin efectius els estalvis energètics.

L'estudi també recomana altres actuacions en funció de cada instal·lació elèctrica, que enguany permetran reduir el cost de la potència reactiva, com poden ser incorporar bateries de condensadors en alguns quadres d'enllumenat elèctric.

L'Agència de l'Energia del Bages ja ha fet anteriorment auditories en altres municipis i sobretot ha impulsat plans d'estalvi en escoles de la comarca. En la majoria dels casos s'han adequat les contractacions elèctriques, s'han millorat tancaments, s'han instal·lat persianes i tendals o s'han eliminat punts de llum innecessaris.