L'Ajuntament de Santpedor ha impulsat diverses actuacions de millora de l'accessibilitat i la seguretat a quatre habitatges del municipi on viuen persones grans amb problemes de mobilitat. Les obres van començar el mes de juliol passat, i de moment ja s'han executat en dos dels quatre habitatges. El seu cost total ascendeix als 3.600 euros.

La iniciativa s'emmarca en el projecte Serveis socials més a prop, que promou la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de detectar problemàtiques personals o de salut que requereixin d'una intervenció directa per part dels serveis socials municipals.

Aquest programa es va posar en marxa el març del 2014, i des d'aleshores s'han realitzat un total de 269 entrevistes personalitzades al grup de població de Santpedor que té més de 80 anys. En aquests estudis no s'han detectat problemàtiques personals o de salut que requereixin d'una intervenció directa de serveis socials, però sí que s'ha constatat que hi ha problemes en matèria d'accessibilitat en alguns habitatges, i per això s'ha decidit intervenir-hi.

Una de les possibilitats que permetia el projecte de la Diputació de Barcelona era acollir-se al finançament per a obres d'adequació i millora de l'accessibilitat. En concret, les actuacions en aquests quatre domicilis de Santpedor consisteixen en la substitució de les banyeres actuals per plats de dutxa amb barreres de seguretat i cadires adaptades per a persones amb problemes de mobilitat reduïda.