Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones, que han ingressat ja a la presó, i en busquen una tercera, i donen per desarticulat un grup criminal acusat de 17 robatoris en domicilis de diverses poblacions de Catalunya, entre les quals Manresa i anteriorment Sant Vicenç de Castellet, segons va informar ahir la policia catalana.

Els Mossos van detenir el 30 de juliol un home de 35 anys i una dona de 37, tots dos de nacionalitat colombiana i residents a Barcelona, com a presumptes autors de 17 robatoris amb força en domicilis i pertinença a grup criminal. Segons els Mossos, entraven als pisos trencant el pany amb unes alicates de pressió, mètode conegut com a pic de lloro.

A final de maig, es va produir un robatori amb força a domicili en grau de temptativa a Sant Vicenç, i els Mossos van detenir dues persones d'origen colombià com a suposades autores dels fets, que, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat. A continuació, van iniciar una investigació per descobrir si havia estat un fet puntual o les dues persones formaven part d'un grup especialitzat a robar domicilis.

En les indagacions, els agents van identificar una tercera persona i van determinar que els autors dels fets es desplaçaven, com a mínim, dos cops a la setmana, a diverses poblacions de Catalunya.

En el primer viatge, escollien els objectius i, en el segon, els tres cometien els robatoris: la dona feia tasques de vigilància i els homes entraven en diversos domicilis del mateix edifici, on no hi havia ningú a l'interior.

Els Mossos van acreditar disset robatoris, van detenir dos dels tres sospitosos i van registrar els seus domicilis, on van localitzar 60 rellotges, 10 ordinadors, 2 tauletes tàctils, 18 bosses, 9 ulleres de sol de marca i 8.700 euros en metàl·lic. A més, van trobar les eines que utilitzaven per cometre els robatoris.