La negativa per part de l'Ajuntament de Sant Fruitós a la col·locació d'unes pancartes en espais públics que havia sol·licitat l'ANC del municipi ha sorprès l'entitat, molesta per una situació que diu que no entén i considera injusta.

L'ANC va demanar per mitjà d'una instància poder penjar pancartes a la façana de l'ajuntament, al Nexe i a l'entrada del poble amb el compte enrere per al 27-S. Un informe de secretaria ha denegat la petició per considerar que el que es demana no s'ajusta a la legalitat.

D'una banda, l'informe del secretari fa referència a l'acord pel qual la Junta Electoral Central va declarar que els poders públics s'han d'abstenir de col·locar símbols que es puguin considerar partidistes durant els períodes electorals, i considera que això "és perfectament traslladable a la pancarta en qüestió". Ho entén en el sentit que l'ANC "participa en una futura candidatura electoral" (el 27-S), i el seu contingut pot induir al vot en una determinada direcció, per la qual cosa ho qualifica de "propaganda electoral". L'informe també sosté que des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici de la campanya no es pot fer propaganda i, per tant, "ni abans ni després és possible autoritzar la col·locació de les pancartes".

L'informe no és vinculat, però l'ANC retreu a l'alcalde, Joan Carles Batanés, que hi hagi donat suport. L'entitat sosté que ni es presenta a les eleccions ni la pancarta demana el vot.