Autema portarà als tribunals el canvi de concessió que la Generalitat preveu a la C-16

Ferrovial i Abertis, les dues accionistes de l'autopista, s'oposen al nou decret aprovat el juliol per considerar que "no té fonament legal"

17.08.2015 | 07:53
Peatge de l´autopista C-16 a Sant Vicenç de Castellet
Peatge de l´autopista C-16 a Sant Vicenç de Castellet

Ferrovial i Abertis, les dues empreses accionistes d'Autema, que té la concessió de l'autopista C-16 entre Terrassa i Manresa, presentaran un contenciós contra el decret de la Generalitat que modifica les condicions de la concessió que hi havia fins ara.
Com ja va explicar aquest diari al seu dia, el decret estableix canvis en els criteris de compensació econòmica de la Generalitat envers Autema, que poden suposar un estalvi de prop de 28 milions d'euros anuals a la Generalitat. I és que, fins ara, l'administració pública pagava cada any uns 38 milions d'euros a la concessionària en concepte de compensacions per falta de trànsit, ja que s'establien unes previsions de trànsit inicials a partir d'un pla econòmic i financer i, si no s'assolia aquest volum, la Generalitat abonava el buit que quedava.
Amb el nou sistema, en canvi, el règim de compensació ja no s'estipularà en funció d'unes previsions de trànsit, sinó que es calcularà a partir del trànsit real que passi per l'autopista, i se subvencionarà part del peatge abonat per l'usuari. Això sí, s'augmenten les bonificacions, que, entre altres coses, inclouen la gratuïtat en hora punta i dies feiners a partir del gener per als vehicles que entrin i surtin utilitzant els accessos entre Castellbell i el Vilar i Manresa. Com que la diferència respecte al cost real l'assumeix la Generalitat, l'augment de les bonificacions implicarà més despesa per a l'administració pública, però, amb el canvi de sistema de concessió, la Generalitat preveu un estalvi anual d'uns 28 milions d'euros: dels aproximadament 38 milions anuals que paga actualment, calcula que passarà a pagar-ne uns 10 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema