L'alcalde de Sallent, David Saldoni, acusa el col·lectiu La Fumera de "treure fora de context" les declaracions fetes en campanya electoral a la ràdio local en què oferia 30.000 euros a l'entitat per organitzar la festa major, i que finalment no ha rebut (vegeu Regió7 d'ahir). Lamenta que per això se l'hagi titllat de mentider, i convida l'entitat (que organitza la festa major alternativa) a treballar conjuntament per fer "una festa major millor, i de tots".

L'alcalde sosté que les declaracions responien a una pregunta en què s'apuntava que el pressupost municipal va a la festa major oficial i no a l'alternativa. Va ser llavors que Saldoni va oferir posar-hi, "si es vol", una partida de 30.000 euros, però en un context "en què es parla de la voluntat de treballar conjuntament", matisa.

Saldoni insisteix que "cal sumar esforços i que els recursos públics puguin anar a tot arreu", però recrimina la manca de voluntat que en aquest sentit diu que hi ha per part de La Fumera: "el 9 de juliol van dir que no volien cap partida pressupostària de l'Ajuntament, i ara, al juliol i l'agost, en volen tornar a parlar", lamenta Saldoni.

La Fumera admet que no volia aquests diners, però va proposar una assemblea d'entitats per consensuar una destinació dels 30.000 euros. L'alcalde diu que aquesta partida "no existeix, perquè s'hauria d'haver habilitat en cas que s'hagués acceptat la proposta de treballar conjuntament i fer una festa major entre tots". Apunta que en el darrer ple municipal es va fer una modificació de pressupost en què s'hauria pogut habilitar aquesta partida, i emplaça a parlar-ne de cara a l'any que ve.