Sant Joan de Vilatorrada disposa d'un nou accés millorat al poble per la zona esportiva. Després de gairebé quatre mesos d'obres, ahir es va posar en servei la nova rotonda de davant del pavelló, a la carretera de Calaf, on fins ara els carrils estaven separats per unes illetes.

Feia temps que l'Ajuntament apostava per aquesta rotonda per endreçar la circulació en una zona molt transitada i que dóna accés al poble pel nord. És a la confluència entre la carretera de Calaf (la BV-3008), la zona esportiva, i els carrers de Montserrat Roig, Montcunill i Sant Mateu, i substituirà la semirotonda que hi havia i on tot sovint es registraven algunes topades entre vehicles. La nova infraestructura ha de donar més seguretat tant als vehicles com als vianants.

L'execució dels treballs ha tingut un cost total de 235.000 euros, i han estat cofinançats per la Diputació de Barcelona i per l'Ajuntament de Sant Joan, a través d'un conveni signat en el marc de la Xarxa de Governs Locals entre els anys 2012 i 2015. D'aquesta manera, la Diputació de Barcelona hi ha fet una aportació de 195.000 euros, mentre que l'Ajuntament hi ha hagut de posar la resta dels diners, fins als 235.000 que han costat les obres en total.