Torna la normalitat a la Sèquia després que un tren amb potassa d'Iberpotash descarrilés a Santpedor divendres a la tarda i aboqués una part de la càrrega al canal. La principal preocupació, la contaminació de les aigües, ha estat esvaïda. Les anàlisis van confirmar que l'aigua baixa neta i ahir a les 2 de la tarda es va restablir el subministrament a l'embassament del parc de l'Agulla.

Encara queden set vagons bolcats al lloc on es va produir el descarrilament, entre el nucli urbà i les instal·lacions d'Ampans. El cap de circulació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Javier Gallego, assegura que al llarg del dia d'avui el personal de manteniment retirarà els combois restants. En total, van descarrilar 13 vagons, i ahir ja se'n van apartar sis.

El pas següent serà restablir el servei de la via. FGC confia que dimarts al matí ja funcioni amb normalitat. Prop de 80 metres de rails han estat malmesos per l'accident, alguns fins a quedar reduïts a un munt de ferralla de formes contorsionistes. El nou tram de via serà traslladat des de Manresa. Gallego va dir que treballen per tenir-lo a punt tan aviat com acabin les tasques de neteja i poder-lo instal·lar abans de dimarts.

On també torna a córrer l'aigua és a la urbanització de Pineda de Bages, al municipi de Sant Fruitós. Durant un dia, el poble va rebre el subministrament en camions perquè el canal estava tallat. Segons fonts de la Junta de la Sèquia, es van haver de traslladar prop de 400.000 litres del parc de l'Agulla a la planta de tractament local.