Casaldàliga rep l´alta mèdica després d´una operació de fèmur

El bisbe, de 88 anys, ja torna a ser a la seva casa de Sao Félix do Araguaia

21.08.2015 | 07:49

El bisbe balsarenyenc Pere Casaldàliga, de 88 anys, ja té l'alta mèdica i torna a ser a la seva casa, a Sao Félix do Araguaia (Brasil), després d'haver estat intervingut d'una fractura de fèmur, segons informa el portal Periodista Digital.

Casaldàliga va ser operat a principi d'aquest mes d'agost en un hospital de la localitat de Ceres. L'evolució de Casaldàliga ha estat bona malgrat la seva avançada edat, el fet que des de fa anys té Parkinson i que, a més, pocs dies abans de fer-se aquesta fractura de fèmur va tenir una pneumònia.

El trencament de fèmur se'l va fer per una caiguda a casa seva i els metges van aconsellar que fos traslladat a l'hospital Pio X de Ceres, a la diòcesi de Goiás, ja que requeria una intervenció quirúrgica. Com que aquest fet va coincidir amb l'episodi de pneumònia, se li va administrar un tractament intensiu a base d'antibiòtics que va donar resultat, i dimecres va ser operat.

Després d'un dia a la unitat de cures intensives per fer-ne un seguiment exhaustiu, ahir ja es recuperava en una habitació de l'hospital acompanyat dels seus col·laboradors habituals i d'una de les seves nebodes que s'havia traslladat a São Félix a visitar-lo, just en els dies que va tenir la caiguda.

Al principi de juliol la família de Pere Casaldàliga i els seus col·laboradors més íntims a Catalunya van haver de desmentir un seguit de tuits que feien pensar en les hores finals del bisbe. Familiars i amics van explicar en aquell moment que el bisbe estava bé, sempre deixant clar, però, que viu delicadament perquè té la malaltia de Parkinson i una edat avançada, 88 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema