El CAP de Sallent oferirà un programa d´activitats per tractar els pacients

És un pla pilot del govern que promou accions de millora de la salut més enllà de la prescripció mèdica

21.08.2015 | 07:49

L'Equip d'Atenció Primària (EAP) de Sallent participarà en la fase pilot del projecte COMSalut, que desplega gradualment el departament de Salut, amb la idea d'oferir tractaments a base de la realització d'activitats comunitàries als pacients, més enllà de les prescripcions mèdiques que també puguin rebre en cada cas.
De moment, el CAP de Sallent és l'únic de la Catalunya Central que s'ha incorporat a la fase incial d'aquest projecte, que ja s'ha començat a desplegar en altres territoris. Fins ara s'ha recollit informació sobre les principals necessitats en matèria de salut que hi ha a la població, i també sobre els recursos i els actius que té el municipi, i a partir d'aquí es podrà dissenyar un programa d'activitats que s'anirà desplegant gradualment i sempre tenint en compte les necessitats específiques de la població.
A partir d'una jornada de priorització, a Sallent s'ha escollit començar per la necessitat que més preocupa la ciutadania, i que és la solitud en l'envelliment. A partir d'aquí, caldrà dissenyar les actuacions que es considerin oportunes en funció dels actius de què disposa el municipi, per incidir en aquest col·lectiu.
Segons experiències que ja hi ha hagut en altres territoris, entre les activitats que es poden promoure hi ha un pla de consum de fruita i verdura a les escoles, caminades per fomentar els hàbits saludables, i activitats als geriàtrics per promoure un envelliment saludable. També es preveuen accions per a la prevenció de malalties, la promoció d'hàbits saludables, la prevenció i control del tabaquisme, la vacunació, i la promoció de l'activitat física i l'alimentació saludable per ajudar a prevenir l'obesitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema